Пролом Бања во Радан хотелски комплекс   Пролом Бања се наоѓа во Јужна Србија, на падините на Радан планина. Тоа првенствено е познат по неговотa лековитa Prolom вода, кои припаѓаат на ретка група на висока бањска вода со вредности: висок алкална (pH 8,8 до 9.2), ниска

ПОСЕТА НА МЕТЕОРИ: (11.10 – 13.10.2019 )   МЕТЕОРИТЕ некогаш биле манастирска заедница од 24 активни манастири. Денес останале само шест, од кои пет манастири се достапни за јавноста. Изградени се на огромни карпи, а повеќето од нив датираат од периодот помеѓу 14 и

САЛАШ 3 дена/2 ноќевања 1 ден 11.10.2019 (ПЕТОК) НОВИ САД                                                     Состанок на групата 30 минути пред тргнување. 02.30 часот тргнување од Куманово (пред ресторан Жмара) Влез во Србија преку граничниот премин Табановце. Ноќно возење со попатни паузи за одмор. Пристигнување во Нови Сад во претпладневните

ЗЛАТИБОР – СРБИЈА   ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ: 1 ден 11.10.2019 (ПЕТОК) СКОПЈЕ – ЗЛАТИБОР Состанок на групата 15 минути пред тргнување. 02.30 часот тргнување од Куманово Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Златибор во претпладневни часови. Сместување. Слободно време за

Метковиќ - Долината Неретва - Требиње (11.10.2019 – 13.10.2019)    Ново доживување во златната долина на реката Неретва богата со непрегледните полиња со мандарини, лимони и портокали, на самата граница меѓу некогашните два света-Венеција и Отоманското Царство

Facebook
Facebook
Follow by Email