Вечниот град -  РИМ    Авион / 4 дена / 3 ноќевања             Рим, не бил изграден во еден ден – и ќе ви треба повеќе од еден ден да го доживеете овој безвременски град . Вистински колаж на плоштади, пазари на отворено и неверојатни историски

Пролом Бања во Радан хотелски комплекс   Пролом Бања се наоѓа во Јужна Србија, на падините на Радан планина. Тоа првенствено е познат по неговотa лековитa Prolom вода, кои припаѓаат на ретка група на висока бањска вода со вредности: висок алкална (pH 8,8 до 9.2), ниска

  МАЛТА ВО ОКТОМВРИ Авионска програма  4 дена /3 ноќи  СИГУРНА РЕАЛИЗАЦИЈА   19.10.2019 (сабота) СКОПЈЕ- МАЛТА - ТРИТЕ ГРАДА (Conspicoa,Vittoriosa and Senglea) Состанок на групата на аеродромот во Скопје во 11:00 часот.Лет за Малта со WIZZAIR – лет W6 7765 во 13:05 часот.Пристигнување на аеродромот во Малта

Амстердам или уште наречен Венеција на Север – еден од најголемите мали градови во светот. Од каналите до познатите музеи и историски знаменитости, тој е еден од најромантичните и најубавите градови во Европа. Исто така е и град на толеранцијата

ПОСЕТА НА МЕТЕОРИ: (11.10 – 13.10.2019 )   МЕТЕОРИТЕ некогаш биле манастирска заедница од 24 активни манастири. Денес останале само шест, од кои пет манастири се достапни за јавноста. Изградени се на огромни карпи, а повеќето од нив датираат од периодот помеѓу 14 и

САЛАШ 3 дена/2 ноќевања 1 ден 11.10.2019 (ПЕТОК) НОВИ САД                                                     Состанок на групата 30 минути пред тргнување. 02.30 часот тргнување од Куманово (пред ресторан Жмара) Влез во Србија преку граничниот премин Табановце. Ноќно возење со попатни паузи за одмор. Пристигнување во Нови Сад во претпладневните

ЗЛАТИБОР – СРБИЈА   ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ: 1 ден 11.10.2019 (ПЕТОК) СКОПЈЕ – ЗЛАТИБОР Состанок на групата 15 минути пред тргнување. 02.30 часот тргнување од Куманово Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Златибор во претпладневни часови. Сместување. Слободно време за

Метковиќ - Долината Неретва - Требиње (11.10.2019 – 13.10.2019)    Ново доживување во златната долина на реката Неретва богата со непрегледните полиња со мандарини, лимони и портокали, на самата граница меѓу некогашните два света-Венеција и Отоманското Царство

Facebook
Facebook
Follow by Email