ЉУБЉАНА–БЛЕД-БОХИЊ-ПОСТОИНА-ОПАТИЈА-ПЛИТВИЦЕ (16.04.2020-21.04.2020)   Една легенда вели дека Змејовите поставени на мостот на реката Љубљаница ќе мавнат со опашката кога под нив ќе помине девојка која е девица

КУШАДАСИ-КУЌАТА НА БОГОРОДИЦА-ЕФЕС-МАРМАРИС-ОСТРОВОТ РОДОС-ОСТРОВОТ НА ЖЕЛКИТЕ-РЕКАТА ДАЉАН-САРИМСАКЛИ  (16.04.2020-23.04.2020)   Две од седумте светски чуда Ви се на дланка на ова патување

ТАОРМИНА-ЕТНА-СИРАКУЗА-КАТАНИЈА-СИВОКА-ПАЛЕРМО-МОНТРЕАЛ-ЧЕФАЛУ-АГРИЏЕНТО-ПИАЦА АРМЕРИНА  (15.04.2020-21.04.2020)    Германскиот писател Јохан Гете запишал: „Без Сицилија, Италија е како без душа. Сицилија е клучот на се“! Убавината на Сицилија не може да се опише, таа треба да се доживее

Facebook
Facebook
Follow by Email